У день інавгурації Байдену довелося чекати біля дверей Білого дому. За декілька годин до цього звільнили головного швейцара

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

У день інавгурації на вході до Білого дому Джо Байдену та його дружині Джилл не відчинили двері — не було кому, адже головного швейцара звільнили за кілька годин до цього.

Про це йдеться в матеріалі The New York Times.

Спочатку пара піднялась сходами до Білого дому, потім позувала для фото, а далі вони розвернулись, щоб зайти до будівлі, але двері були зачиненими. Зрештою їх відкрив сам президент чи його дружина (на відео чітко не зрозуміло).

Інцидент з дверима помітили колишні співробітники Білого дому — вони назвали це порушенням протоколу.

Причиною цього інциденту називають звільнення головного швейцара Білого дому Тімоті Харлета. Саме він відчиняє двері президентській родини в день інавгурації, в усі інші дні це роблять морські піхотинці. Проте Харлета звільнили за 5 годин до інциденту. Перед цим до Білого дому телефонували представники Байдена і заявили, що він знайде когось іншого на цю посаду.

До Білого дому Харлета у 2017 році запросила тодішня перша леді Меланія Трамп — свого часу він працював менеджером у готелі Trump International, а вона поважала його «вражаючий досвід роботи та управлінські навички». Хоча ця посада традиційно вважається неполітичною, The New York Times зазначає, що рішення Меланії найняти співробітника Trump Organization додало цьому призначенню партійного підтексту.

В обовʼязки головного швейцара також входить відстежувати бюджети, планувати сімейні обіди та вирішувати будь-які особисті питання. Його зарплата становить близько $200 тисяч. Хто за Байдена буде головним швейцаром — наразі невідомо.

  • 20 січня Джо Байден і обрана віцепрезидент Камала Гарріс склали присягу — з цього моменту вони офіційно приступили до виконання своїх обовʼязків. Їхня команда озвучила пріоритетні плани — спочатку внутрішня політика, а до важливих міжнародних проблем повернуться трохи згодом.
  • Повний текст інавгураційної промови президента США Джо Байдена можна прочитати тут.