Байден прибрав з Овального кабінету кнопку, якою Трамп викликав офіціанта з Кока-Колою

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Байден прибрав з Овального кабінету кнопку, якою Трамп викликав офіціанта з Кока-Колою

Михайло Палінчак / Петро Порошенко / Flickr

Президент США Джо Байден прибрав з Овального кабінету кнопку, якою його попередник Дональд Трамп викликав офіціанта з дієтичною Кока-Колою — це його улюблений напій. Фото, що це підтверджує, опублікував у Twitter політичний оглядач Том Ньютон Данн.

На фото — Байден за столом зі стопками виконавчих розпоряджень, але знаменита маленька червона кнопка виявилася відсутньою.

«Президент Байден видалив кнопку дієтичної коли. Коли Тім Шипман [політичний редактор The Sunday Times] і я брали інтервʼю у Дональда Трампа у 2019 році, ми були зачаровані тим, що зробила маленька червона кнопка. Коли Трамп натиснув її, і дворецький швидко приніс дієтичну колу на срібному блюді. Тепер її немає», — написав Данн.

Також інформацію про прибирання кнопки підтвердило видання Associated Press.

Вперше цю кнопку Трамп показав у 2017 році репортерам Associated Press і Financial Times, коли вони писали матеріал про його 100 днів на посаді президента.

Раніше повідомлялось, що Байден також змінив в Овальному кабінеті після Трампа портрети, скульптури, а також килим, штори та офісні меблі. Окрім цього, з Овального кабінету прибрали військові прапори — замість них повісили прапор США та прапор із президентською печаткою, а також замінили світло-золоті штори Трампа на темніший золотий відтінок, як у кабінеті президента Білла Клінтона.

  • 20 січня Джо Байден і обрана віцепрезидент Камала Гарріс склали присягу — з цього моменту вони офіційно приступили до виконання своїх обовʼязків. Їхня команда озвучила пріоритетні плани — спочатку внутрішня політика, а до важливих міжнародних проблем повернуться трохи згодом.
  • Повний текст інавгураційної промови президента США Джо Байдена можна прочитати тут.
  • Трамп ще до завершення своїх повноважень залишив Білий дім і пропустив інавгурацію Джо Байдена, проте його адміністрація за годину до церемонії підписала з Обʼєднаними Арабськими Еміратами військову угоду на продаж 50 винищувачів F-35 і 18 ударних безпілотників.