Всі хочуть рукавички, як в Берні Сандерса на інавгурації. Але їх більше не виробляють

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Всі хочуть рукавички, як в Берні Сандерса на інавгурації. Але їх більше не виробляють

TASOS KATOPODIS/POOL/AFP via Getty Images

Оригінальні рукавички, в яких сенатор від штату Вермонт і кумир американських лівих Берні Сандерс прийшов на інавгурацію президента Джо Байдена, швидко підкорили США. Сотні людей щодня хочуть замовити собі такі ж самі, але їх виробляє одна людина, і її запаси товару вже вичерпались.

Як повідомляє CNN, шкільна вчителька з Вермонту Джен Елліс подарувала сенатору Берні Сандерсу рукавички під час однієї з зустрічей із виборцями. Це не звичайні рукавички — вони зроблені з вторинної сировини. Верхня частина — це клаптики светрів, а внутрішня — фліс, зроблений з пластикових пляшок.

Незвичний образ Сандерса, в якому він відвідав церемонію інавгурації Байдена — тепла парка, блакитна медична маска та рукавички з милими візерунками — швидко став мемом. Сотні людей після перегляду жартів на тему стилю сенатора захотіли собі такі ж рукавиці.

Однак Елліс, приємно здивована, що її творіння вдягли на таку важливу зустріч, заявила, що не має запасів, а пошити нові рукавички не встигне, і взагалі це сильно відволікає її від роботи з дітьми — вона працює вчителькою другого класу.

Наразі від жінки вимагають близько 6 тисяч рукавичок, і вона навіть припинила читати електронну пошту — щоразу там висвітлюються сотні нових листів із замовленнями. Елліс запропонувала усім охочим пошукати собі схожі рукавички на сайті крафтової продукції ETSY — вони там уже з’явилися.

«Ненавиджу розчаровувати людей, але рукавички — вони єдині у своєму роді, унікальні, тож інколи в цьому житті ти просто не можеш отримати всього, що побажаєш», — сказала вона.

Інавгурація Байдена — не єдина подія, під час якої звернули увагу на рукавички Сандерса. Торік сенатор носив їх під час Жіночого маршу у Нью-Гемпширі, і їх назвали «оверсайз-рукавички», а потім присвятили їм акаунт в Twitter. Вже тоді Елліс почала отримувати багато замовлень.

  • Берні Сандерс конкурував із Джо Байденом в Демократичній партії за висування кандидатом у президенти, але навесні 2020 року вибув з гонки. Влітку він закликав партію підтримати Байдена, який врешті став єдиним кандидатом від демократів.
  • Сандерс належить до лівого крила Демократичної партії США і користується широкою популярністю в американської молоді попри свій поважний вік — 79 років.