Представництво Росії при ОБСЄ повідомило про «дискримінацію» журналістів в Україні. Твіт проілюструвало затриманням російського кореспондента в Петербурзі

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Представництво Росії при ОБСЄ повідомили у Twitter про «дискримінацію» журналістів в Україні, а допис проілюструвало фотографією із затримання російського фотокореспондента у Санкт-Петербурзі. Згодом світлину замінили на зображення фотоапарата із розбитим об’єктивом.

У твіті наводилися слова заступника директора департаменту інформації Міністерства закордонних справ Росії Максима Буякевича.

Скриншот «Медіазона»

«Критичною залишається ситуація на Україні, де журналісти піддаються всім формам дискримінації - аж до фізичного насильства і загрози життю. З початку цього року в країні зафіксовано 184 випадки порушень свободи слова, «з них 80% — це фізична агресія», — йшлося у дописі.

Після того, як на фото із журналістом звернули увагу користувачі, твіт видалили. Але згодом його відновили, замінивши світлину на кадр з фотоапаратом.

Російське видання «Медіазона» повідомила, що фото, яке використало російське представництво, зображений їхній кореспондент Давид Френкель під час затримання на мітингу проти корупції у Санкт-Петербурзі у червні 2017 року. Тоді, крім нього, також затримали понад 600 людей. Журналіста випустили у той же день без протоколу, а після затримання з ним припинила співпрацювати газета «Коммерсанть».