Російські пропагандисти висміяли протести у Білорусі. Акторка ролика згодом попросила вибачення

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

На російському пропагандистському телеканалі НТВ в ефірі програми «Міжнародна пилорама», ведучим якої є Тигран Кеосаян — чоловік головної редакторки іншого пропагандистського телеканалу Russia Today Маргарити Сімоньян, показали ролик, який висміює протести у Білорусі.

Відео з’явилося на YouTube-каналі НТВ 6 вересня.

Ролик знятий у вигляді прямого зв’язку Кеосаяна та «безробітної роздратованої білоруської городянки», яка нібито бере участь у протестах. Дівчина співає фрагмент пісні «Перемен» групи «Кіно» та вигукує гасло «Живе Білорусь!».

За словами «білоруски», під час акцій протестів в неї погіршився слух, проте вона ходить туди через ОМОН, який «обійме, так обійме», а вона ще й незаміжня.

Також «активістка» запевняє, що на акціях протестів їм «платять мало». А на запитання, чому вона вийшла на мітинг проти самопроголошеного президента Олександра Лукашенка і що її не влаштовує, відповідає, що «маленькі груди».

Згодом акторка Катерина Шмакова, яка знялася у ролику, оприлюднила на своїй сторінці у Facebook відеозвернення з вибаченнями. Під час звернення дівчина не може стримати сліз.

«Я публічно прошу вибачення перед усіма жителями Білорусі! Перед жінками Білорусі! Мені страшенно соромно! Мені складно говорити і знайти собі виправдання! Я приношу свої вибачення», — написала вона.

  • У Білорусі з 9 серпня тривають протести проти переобрання президентом Олександра Лукашенка. Правоохоронці вбили кількох людей, побили сотні та затримали тисячі громадян. Білоруси вимагають перевиборів, звільнення всіх політичних вʼязнів, покарання для силовиків і, найголовніше, відставки Лукашенка.
  • Генпрокуратура Білорусі створила міжвідомчу комісію, щоб перевірити заяви про побиття протестувальників силовиками після затримання.
  • Сам же самопроголошений президент Олександр Лукашенко продовжує заперечувати факти жорстокого придушення протестів, катування і побиття мирних людей. «Ми бачимо, що деяким дівчатам попи фарбували синьою фарбою. Що? Ви цього не бачили? Ми можемо вам ці кадри показати. [Фарбували], щоб «ах, ох» показати. На сьогодні вже синців немає», — заявив він.