Поляк побився з ведмедицею в зоопарку. Його оштрафували за жорстокість щодо тварин і відсутність медичної маски

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:

У варшавському зоопарку п’яний чоловік впав у ведмежий вольєр, де побився з ведмедицею. Йому пощастило — травм він не отримав. Тварина залишилась дуже засмученою.

Відео інциденту з’явилось у Twitter.

Один з відвідувачів зоопарку в столичному районі Прага-Пулноц впав до ведмежого вольєру. Коли він зрозумів, що до нього наближається ведмедиця, то стрибнув до рову з водою. Тварина попливла за ним.

Обоє почали борсатися у воді, проте чоловік зумів взяти гору — він схопив ведмедицю за вуха і спробував сісти їй на спину. Тварина, яка ледь не захлинулась, попливла геть.

Як повідомляє Metro Warszawa, чоловіка витягли з вольєру пожежники. Виявилося, що він був п’яний. Йому висунули обвинувачення у жорстокому поводженні з тваринами та порушенні громадського спокою.

Чоловіка засудили до громадських робіт і виплати компенсації на користь постраждалої ведмедиці у розмірі 5 тисяч злотих.

Після цього інциденту дирекція зоопарку перемістила ведмедів до іншого місця, де їм ніхто не зможе зашкодити.

За повідомленням Business Insider, ведмедиця на прізвисько Сабріна все життя виступала у цирку і була вже старою. Вона звикла до людей і аж ніяк не очікувала, що людина на неї нападе.

Сабріна вийшла з бійки неушкодженою, проте сильно переляканою — працівникам зоопарку довелося її заспокоювати.

Також видання зʼясувало, що винуватця бійки визнали винним ще й за перебування у громадському місці без медичної маски.

У дирекції зоопарку заявили, що чоловіку дуже пощастило зі старою ведмедицею, бо якби у вольєрі перебували більш молоді ведмеді, інцидент закінчився би трагічно.