В індонезійському зоопарку одних тварин згодують іншим. Через коронакризу не вистачає грошей на повноцінний раціон

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
В індонезійському зоопарку одних тварин згодують іншим. Через коронакризу не вистачає грошей на повноцінний раціон

Muhammad Rafii Naufal / Google

В індонезійському зоопарку на тлі коронавірусної кризи не вистачає грошей на повноцінне годування тварин, тож адміністрація планує згодувати одних тварин іншим. На корм левам та іншим великим кішкам підуть олені та птахи.

Про це повідомляє Reuters.

Зоопарк у місті Бандунг через місяць не матиме чим годувати своїх 850 тварин — через локдаун немає відвідувачів, і заклад тримається виключно за рахунок приватних пожертв. Уже зараз обмежили раціон хижим тваринам, які потребують 120 кг м’яса кожні два дні.

Адміністрація планує у найгіршому випадку годувати своїх суматранських тигрів, яванських леопардів і левів іншими тваринами. Для цього можуть забити частину поголів’я японських оленів, серед яких є старі та не здатні до розмноження особини. Також на корм можуть пустити диких гусей.

Великі кішки, які зазвичай отримують по 10 кг м’яса кожні два дні, наразі отримують по 8 кг. За словами донорів, яких пускають до зоопарку, леви за час карантину трохи схудли. Адміністрація зазначає, що тварини вже відчувають нестачу харчів. Зокрема, людиноподібні мавпи можуть через недоїдання стати агресивними.

За даними Асоціації зоопарків Індонезії, яка запросила фінансову допомогу в президента, харчі для тварин закінчаться наприкінці травня. Загалом у країні 60 зоопарків — майже в усіх тварини перебувають на межі голоду.