Канадський зоопарк поверне панд у Китай, бо через пандемію в них закінчується бамбук

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Канадський зоопарк поверне панд у Китай, бо через пандемію в них закінчується бамбук

calgaryzoo.com

Зоопарк у Калгарі, Канада, поверне великих панд Ер Шун і Да Мао додому у Китай, бо через пандемію коронавірусу закінчуються запаси бамбука, яким годують тварин. Про це зоопарк повідомив на своєму сайті.

«Якщо ви не можете принести бамбук великим пандам, перенесіть великих панд ближче до бамбука», — написали на сайті зоопарку.

«Ми вважаємо, що найкраще і найбезпечніше місце для Ер Шуна і Да Мао в цей складний час там, де бамбук легкодоступний. Це було дуже важке рішення для нас, але здоровʼя і добробут тварин завжди на першому місці», — сказав директор зоопарку Клеман Лантьє.

У великих панд є унікальні харчові потреби — 99% їх раціону складається зі свіжого бамбука. Кожна доросла велика панда споживає приблизно 40 кг бамбука щодня.

До початку епідемії бамбук для панд привозили в Калгарі прямо з Китаю, але зараз рейси між країнами скасовані. Тому за останні два місяці зоопарк не може отримати бамбук від постачальників.

В адміністрації кажуть, що з урахуванням можливості другої хвилі коронавірусу, прийняли рішення про повернення панд у Китай.

Ер Шун і Да Мао передали у 2014 році терміном на 10 років у рамках угоди між Китаєм та Канадою. Після пʼяти років у зоопарку в Торонто панди переїхали в Калгарі у 2018 році з двома малюками — Джіа Панпан і Джіа Юеюе.

  • Велика панда є вразливим видом, її популяція і рівень народжуваності постійно зменшуються — як у дикій природі, так і при утриманні в неволі. Учені припускають, що в дикій природі залишилося близько 2 060 особин. Велика панда є символом Всесвітнього фонду дикої природи.
  • У Гонконзі в зоопарку Ocean Park двох великих панд — Ін Ін і Ле Ле — намагалися звести протягом 10 років. Вони спарувалися тільки після закриття зоопарку на карантин через пандемію коронавірусу.