TIME: Твіти Трампа перевершили за кількістю слів один з найдовших романів модернізму

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

Усі публікації в Twitter президента США Дональда Трампа з моменту вступу на посаду 20 січня 2017 року нараховують більше слів, ніж у знаменитому 730-сторінковому романі Джеймса Джойса «Улісс». До такого висновку дійшло видання TIME.

Журналісти очистили всі твіти президента від розділових знаків і цифр, щоб порівняти кількість слів з довжиною роману. «Улісс» вважається одним з найвеличніших романів літератури модернізму (кінець ХІХ—початок ХХ ст.) Крім того, книгу вважають одним з найдовших творів, оскільки вона налічує 264 564 слів.

Трамп перевершив роман 3 листопада о 13:23 за місцевим часом, коли опублікував черговий пост про представників Демократичної партії. У публікації він заявив, що спікерка палати представників Ненсі Пелосі «має полагодити свій розбитий округ», а «корумпований Адам» [голова комітету палати представників з розвідки Адам Шифф] повинен дивитися за каліфорнійськими лісами, які постійно горять.

Згідно зі звітом Twitter Trump Archive, з моменту вступу на посаду в акаунті Трампа у Twitter було опубліковано близько 12 тис. твітів, з них власного авторства — 9 274. Таким чином, за 1020 днів президентства Трампа він написав близько 266 055 слів, що на півтори тисячі слів перевищує текст роману Джойса.

Проте коли всі слова, написані Трампом у Twitter, помістили в один документ, його обсяг виявився всього 1,5 мегабайта — приблизно стільки ж, скільки й «Улісс». Таким чином, як зазначає видання, «письменник» Трамп давно перевершив відомі книги, як-от «Мобі Дік», «Великий Гетсбі», «Грозовий перевал» та кожен роман про Гаррі Поттера.

Зазначають, що якщо така частотність публікації твітів буде зберігатися, то до 20 січня 2021 року на сторінці Трампа буде опубліковано вже 500 тисяч слів, написаних власноруч американським президентом. А це перевищує роман «Нескінченні жарти» Девіда Фостера Уоллеса, який налічує понад тисячу сторінок.

  • В офісі віцепрезидента США відбулася вечірка на честь Гелловіна, на якій серед іншого дітям пропонували побудувати стіну» з цеглинками, на яких вони попередньо повинні були написати власні імена.
  • Дональд Трамп на брифінгу після зустрічі з італійським лідером Серджо Маттареллою в Білому домі шокував італійську перекладачку, коли сказав, що в Америки з Італією багато спільного. Дослівно Трамп заявив, що «Сполучені Штати та Італія повʼязані спільною культурною і політичною спадщиною, що налічує тисячі років, починаючи зі Стародавнього Риму».
  • На Кубку заводчиків у Каліфорнії переміг скаковий кінь на прізвисько Covfefe і виграв $1 млн. Коня назвали на честь помилки Трампа, яка вже стала мемом в американському сегменті Twitter.