Трампа висміяли за відсилання до історії Стародавнього Риму. Але (насправді) він не помилився, а кумедною була реакція перекладача

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:
Трампа висміяли за відсилання до історії Стародавнього Риму. Але (насправді) він не помилився, а кумедною була реакція перекладача

Alex Wong / Getty Images

Президент США Дональд Трамп на брифінгу після зустрічі з італійським головою Серджо Маттареллой в Білому домі шокував італійську перекладачку, коли заявив, що в Америки багато спільного з Італією. Дослівно Трамп сказав, що «Сполучені Штати та Італія повʼязані спільною культурною і політичною спадщиною, що налічує тисячі років починаючи зі Стародавнього Риму».

Вираз обличчя перекладача, яка була прямо за Трампом і емоційно відреагувала на ці слова, інтернет-користувачі назвали «безцінним». «Ласкаво просимо в зону сплесків, італійський перекладач», — написав у Twitter американський журналіст Джон Хайлеман.

«Погляд італійського перекладача в Білому домі, коли Трамп говорить президенту Маттарелле, що США й Італія були союзниками з часів Стародавнього Риму. Гарячий, чорт забирай», — написав у своєму Twitter користувач під ніком Danny Keetz.

«Перекладач президента Італії Серджо Маттарелли слухає Дональда Трампа, — це всі ми...» — написала під фото користувач під іменем NMWizard.

«Вау! Перекладач виглядає ніби вона сильно пʼяна. Трамп вирішив зовсім бути схожим на колір гарбуза сьогодні», — пише sizzle.

Як відомо, Сполучені Штати оголосили про свою незалежность у 1776 році, майже через 300 років після відкриття Америки в 1492, це ніяк не може збігатися з існуванням Римської імперії, яку заснували приблизно в 753 році до н. е., у занепад цивілізація прийшла в 410 році нашої ери.

Проте трохи пізніше у Twitter представники Білого дому написали, що Трамп мав на увазі, що батьки-засновники США були одержимі ідеєю демократії як формою правління в Стародавньому Римі і прагнули її наслідувати — з представниками територій, обраними керувати від імені народу. Крім того, Трамп вихваляв італійця Христофора Колумба, який відкрив Америку, що призвело до поглиблення в загальну історію США та Італії.