У США рідкісний птах напав на свого власника, коли той випадково впав на землю. Чоловік помер від травм

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
У США рідкісний птах напав на свого власника, коли той випадково впав на землю. Чоловік помер від травм

Paul IJsendoorn / Wikipedia

В американському місті Гейнсвілл, штат Флорида, птах казуар напав на свого власника та смертельно його поранив. Про це пише CNN.

75-річний власник птаха Марвін Хайос зателефонував у службу порятунку, потім на номер 911 поступив другий дзвінок, вже від іншої людини, яка виявилась очевидцем і побачила, як птах напав на літнього чоловіка.

Марвіна Хайоса госпіталізували до місцевої лікарні, де він помер від травм. Правоохоронці розглядають версію, що смерть чоловіка була випадковою. За попередньою інформацією, чоловік впав у себе на задньому подвірʼї, саме в цей момент казуар напав на нього. У місцевій поліції повідомили, що 75-річний американець розводив цих рідкісних птахів.

Комісія штату Флорида з питань охорони риби та дикої природи визначає казуарів як птахів ІІ класу небезпеки — вони становлять загрозу для людей. Одна з вимог щодо догляду за цими птахами — утримання в клітках. Власники також повинні мати «значний досвід» поводження із тваринами, зазначається у правилах.

До ІІ класу небезпеки входять алігатори, борсуки-медоїди та плямисті леопарди. I клас включає більш традиційних хижаків — таких, як леви, тигри та ведмеді.

Казуари — великі нелітаючі птахи, зрілі особини сягають до 1,5—1,8 м заввишки і важать близько 60 кг. Птах може розвивати швидкість до 50 км/год. Казуари — найбільші птахи в Австралії та другі за розміром птахи у світі після страуса.

Видання книги рекордів Гіннеса у 2004 році наводить казуара як найнебезпечнішого птаха на землі.

Ґрунтуючись на частоті та тяжкості каліцтв, заподіяних працівникам зоопарків, казуари є одними з найнебезпечніших для утримання птахів. В Австралії останній відомий випадок, коли казуар вбив людину, стався у 1926 році.