Тюлені зламали паркан і захопили пляж у Каліфорнії, скориставшись «шатдауном». Тепер вони звідти не підуть

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

Колонія тюленів захопила пляж у Північній Каліфорнії під час закриття уряду. Тоді на території не було персоналу, який би завадив тваринам улаштуватися у популярній туристичній зоні. Тепер вони нікуди не підуть. Про це пише AP.

Близько 60 дорослих тюленів і 35 їхніх дитинчат «захопили» пляж у Національному Приморському районі Пойнт-Рейєс, що в Північній Каліфорнії, зламали паркан і перебралися на пляж.

Парк на північ від Сан-Франциско є домом для колонії з приблизно 1500 тюленів, які часто відвідують інший пляж — зі 30-метровими скелями, що захищають тварин та приховують їх від людей. Ймовірно, нещодавні шторми і припливи затопили звичайне середовище перебування тварин, тому вони шукали більш широку смугу суходолу.

Оскільки ніхто не працював над вирішенням проблеми міграції тюленів, тварини захопили нові володіння. Коли в неділю парк знов відкрили, тюлені байдикували на піску, що змусило персонал тимчасово закрити дорогу до пляжу. Чиновники не планують переміщати тварин, поки деякі з них годують своїх дитинчат.

Персонал розглядає можливість організувати екскурсії до колонії тюленів.