У Китаї дівчинка впала у вольєр з пандами. Ані ведмеді, ані дитина не постраждали

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

Восьмирічна дівчинка впала у вольєр з пандами на дослідницькій базі розведення гігантських панд у Ченду в провінції Сичуань, пише South China Morning Post.

Інцидент зняли на відео. На ньому видно, як один з ведмедів наближається до зарюмсаної дитини, але не підходить близько і просто дивиться. Спочатку дівчинку намагалися витягти за допомогою довгої жердини, однак пізніше доглядачеві центру довелося прослизнути в щілину в огорожі і перетягнути дівчинку в безпечне місце.

«Перила досить високі, тому, якщо ви не перелізете через них, ви не зможете впасти», — сказав один з доглядачів після інциденту, говорячи про заходи безпеки в парку.

Однак відеозапис демонструє, що в паркані заввишки близько метра є безліч щілин, через які легко може пролізти маленька дитина.

У звіті не розповіли, яким чином дівчинка потрапила за огорожу, але працівник сказав, що ані вона, ані ведмеді не постраждали.

Сичуань є одним з небагатьох місць, де гігантських панд все ще можна знайти в дикій природі, а заповідник у Ченду, столиці провінції, є одним з кількох, присвячених їх захисту і виживанню.

Це місце також є популярною туристичною памʼяткою. Під час новорічних свят тут побували вже 30 000 відвідувачів.