Британським вʼязням передавали наркотики та мобільники, ховаючи їх у мертвих пацюках

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

У місцевій вʼязниці англійського міста Дорсет увʼязненим передавали наркотики і мобільні телефони, ховаючи їх усередину мертвих пацюків. Мертвих тварин перекидали через паркан на територію вʼязниці, пише Sky News.

Контрабанду розсекретили охоронці тюрми, які натрапили на мертвих гризунів із зашитими животами, що лежали на території вʼязниці. Коли щурам розрізали животи, стало зрозуміло, що їх внутрішні органи випатрані, а тварини використовувались просто як резервувар для контрабанди. Всередині них були пʼять мoбільниx телефонів з зарядними пристроями, три SIM-кapти, сигаретний папір і наркотики — канабіс та спайсі.

Цей метод передачі працівники зафіксували вперше. Скільки вже встигли переправити контрабанди таким чином, наразі невідомо.

Ministry of Justice

Ministry of Justice

Правоохоронці повідомили, що пацюків перекинула на територію вʼязниці організована злочинна група. Раніше злочинці використовували тенісні мʼячі та голубів, щоб переправити контрабанду через тюремні паркани.

«Арештанти підуть на все що завгодно заради наркотиків, тому наша робота з підвищення безпеки така важлива. Наркотики та мобільні телефони за гратами створюють загрозу арештантам, тюремним чиновникам та громадськості», — заявив міністр у справах судів та юстиції Рорі Стюарт.