Пекельце

Болівійській оркестр застрягнув на карантині у старовинному німецькому замку, оточеному лісами з вовками

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:

Rolf Krahl / Wikipedia

Болівійський оркестр приїхав на фестиваль до середньовічного замку в німецькому Рейнсбергу і застряг в ньому на два місяці. Понад 20 музикантів увесь цей час лякаються привидів і побоюються вовків із навколишніх лісів.

Про це повідомляє BBC.

Експериментальний етнічний оркестр з Болівії, що грає на багатоствольних флейтах, прибув до Німеччини 10 березня і мав виступити на фестивалі MaerzMusik. Того ж дня держава оголосила заборону на масові зібрання. Пізніше Болівія закрила кордони, і група застрягла в замку на два місяці.

Понад 20 музикантів живуть увесь цей час у Рейнсбергському палаці, який в минулі століття слугував королівською резиденцією і, за повір’ям, був помешканням для привида прусського монарха Фрідріха Великого. На прилеглій території нарахували близько 20 стай вовків.

Музиканти жартували, що привид Фрідріха переслідує їх, щоб зробити підніжки, проте інколи почувалися справді моторошно. Одна з учасниць оркестру на прогулянці натрапила на стаю вовків — але вони лише гралися один з одним і невдовзі пішли, залишивши її заціпенілою від страху.

Самі музиканти говорять, що попри всі негаразди, Рейнсбергський палац — не найгірше місце, де можна застрягнути.

«Коли я прокидаюсь, я бачу сонце, що встає над лісом і озером. А вдома я лише чую звуки машин», — розповів музикант Мігель Кордоба.

Щоб якось вбити час, оркестранти проводять щодня шестигодинні репетиції, прогулюються, вишукуючи вовків, грають у футбол. Місцеві надали болівійцям їжу та одяг, але їхнє перебування в замку стало надто дорогим.

За словами директора фестивалю MaerzMusik, палац обходиться у €35 тисяч щомісяця. Німеччина вже дозволила міжнародне авіасполучення, але кордони Болівії досі закриті. Посольство Болівії розповіло виданню, що спробує забрати музикантів на початку літа, але для цього їм доведеться якось доїхати до Мадриду.