У Німеччині лікар вакцинував в аеропорту людей саморобною вакциною

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

У Німеччині, в аеропорту міста Любек, лікар вакцинував охочих від коронавірусу саморобною вакциною. Про це повідомляє Deutsche Welle.

Лікаря звати Вінфрід Штеккер, він професор медицини і власник аеропорту. Зараз його підозрюють у порушенні закону про лікарські засоби, оскільки препарат не має офіційної реєстрації.

Вакцинувати людей він почав 27 листопада, в аеропорту зібралися більше ніж 200 людей, понад 50 з яких встигли зробити укол до втручання поліції.

Препарат він розробив у своїй лабораторії, та тестував спершу на собі, членах сімʼї і друзях, а згодом зробити щеплення погодилися кілька десятків добровольців. За словами самого Штеккера, його препарат заснований на рекомбінантному антигені, «який можна легко та дешево отримати у пробірці» (аналогічний принцип дії має американська вакцина від коронавірусу Novavax). У вересні 2020 року лікар повідомив про результати своїх досліджень в Інститут імені Пауля Ерліха, який відповідає у Німеччині за реєстрацію вакцин, але інститут у відповідь звернувся до прокуратури.