У Сінгапурі медику випадково ввели пʼятикратну дозу вакцини

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

У Сінгапурі співробітнику однієї з медичних установ помилково ввели пʼятиразову дозу вакцини від коронавірусу Pfizer/BioNTech, проте ніяких ускладнень не виникло. Інцидент стався 14 січня, але про нього тільки зараз повідомив Національний офтальмологічний центр, передає CNA.

«Помилку виявили ​​відразу ж після інʼєкції, після чого співробітник центру негайно був госпіталізований. Ніяких побічних ефектів виявлено не було. Внутрішнє розслідування показало — те, що трапилося, стало результатом людської помилки, що виникла через неузгоджені дії персоналу, який займався вакцинацією», — повідомили у центрі.

Вакцинація від коронавірусу почалася в Сінгапурі у кінці минулого року, першими препарат Pfizer/BioNTech отримали медичні працівники, потім члени уряду на чолі з премʼєр-міністром, а також категорії громадян, які входять до групи ризику. Вакцинація населення стартувала з 27 січня. Як очікується, більшість жителів зможуть зробити щеплення до третього кварталу поточного року.

Влада також пообіцяла виплачувати $7,5 тисяч при серйозних побічних ефектах від вакцини. У разі смерті або важких ускладнень, які вплинуть на подальше життя, уряд виплатить по $169 тисяч.