У США жінка використала діпфейки (і заклики до суїциду), щоб усунути конкуренток доньки з групи підтримки

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

У США, у штаті Пенсильванія жінка використала технологію діпфейку та зробила з її допомогою відверті фото й відео з трьома дівчатами-підлітками. Так вона хотіла підставити суперниць доньки з групи підтримки.

Про це повідомляють The New York Times і BBC.

Поліція встановила, що влітку 2020 року жінка на імʼя Раффаела Споун надіслала тренеру команди Victory Vipers, батькам дівчат і власникам спортзалів підроблені фото та відео. На них дівчата начебто були оголеними, пили та курили. Для відправки повідомлень Споун використала незареєстрований номер телефону. Окрім компроментуючих фото, жінка надсилала дівчатам повідомлення із закликами до суїциду.

Bucks County Sheriff's Office

Зрештою батьки однієї з жертв звернулися в поліцію, заявивши, що їхня дочка отримала тривожні текстові повідомлення з анонімного номера. Згодом до правоохоронців звернулись ще дві родини з аналогічними скаргами.

Влада відстежила телефонний номер та IP-адресу, які привели їх до будинку місіс Споун. 18 грудня 2020 року поліція повідомила, що увійшла в її будинок з ордером на обшук і вилучила кілька пристроїв, зокрема кілька мобільних телефонів. Вони проаналізували пристрої та виявили, що шість повідомлень постраждалим були надіслані з одного з них.

Споун використала фото дівчат із соцмереж. У поліції містечка Гіллтаун заявили, що, ймовірно, її донька не знала про те, чим займається її мати.

Споун висунули звинувачення за декількома пунктами статті про кібердомагання до дітей. Жінку заарештували 4 березня, але звільнили за умови, що вона зʼявиться на попереднє слухання 30 березня.