Трамп і Путін стали однією людиною. У Німеччині президентів «схрестили» за допомогою нейромережі

Автор:
Марина Колесниченко
Дата:

У мережі зʼявилося діпфейк-відео, на якому «схрестили» президента США Дональда Трампа і президента Росії Володимира Путіна. Виглядає все дуже реалістично.

Відео зробив моушн-дизайнер і художник з Берліна Александр Курт (Alexander Court) за допомогою нейромережі. Для створення ролика він використовував програму DeepFaceLab, потім провів пост-обробку в Adobe After Effects.

Щоб відео вийшло таким реалістичним, Курт витратив на тренування алгоритму 240 тисяч епох — іншими словами, нейромережа навчалася 240 тисяч разів на одному наборі даних.

В основу ролика автор поклав уривок із промови Трампа, де він говорить про жорсткість ЄС щодо США. У підписі до готового відео сказано, що це експеримент, а не політичне повідомлення.

Курт вже не раз експериментував з нейромережами. Серед його робіт — реальний Марк Цукерберг замість Джессі Айзенберга у фільмі «Соціальна мережа», а також ролик з Леонардо Ді Капріо.

  • 19 березня компанія Nvidia представила нову програму GauGAN, яка перетворює грубі начерки на повноцінні картини. Технологія базується на нейромережах. Програма малює пейзажі. Щоб отримати реалістичне зображення, користувачеві досить грубо окреслити контури бажаного малюнка.
  • У лютому цього року вчені заявили, що навчили нейромережу генерувати текст. Їм довелося відмовитися від релізу, оскільки система виявилася «занадто хорошою».