Американські консерватори вбачають у ребрендингу культової іграшки «Картопляна Голова» кастрацію і трансгендерність

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Американські консерватори вбачають у ребрендингу культової іграшки «Картопляна Голова» кастрацію і трансгендерність

Kevin Briody / Flickr

Культова іграшка американської компанії Hasbro «Картопляна Голова» наробила шуму після того, як з назви бренду вилучили слово «Містер», щоб зробити лінійку менш гендеризованою. Консервативна телемережа Fox згадала про неї у своїх програмах щонайменше 35 разів, кожного разу висловлюючи занепокоєння.

Про це повідомляє CNN.

Виробник іграшок минулого тижня повідомив, що всі нові іграшки в лінійці називатимуться гендерно нейтрально, однак класичні набори «Містер Картопляна Голова» та «Місіс Картопляна Голова» з виробництва нікуди не подінуться.

Культова іграшка представляє собою, власне, тіло-картоплю, до якого можна причепити різноманітні деталі — руки, ноги, волосся, капелюхи, ніс, рот, очі, вуса тощо. Hasbro виробляє такі набори десятки років — їх можна побачити в серії мультфільмів «Історія іграшок» від Disney.

chirinecarlao / Flickr

Під час однієї з передач на каналі Fox News ребрендинг «Картопляної Голови» назвали «кастрацією» та висловили занепокоєння обранням гендерно нейтральної назви для дитячих іграшок.

Аналогічні заяви прозвучали навіть на конференції «Консервативна політична дія», що відбулася 28 лютого в США. На з’їзді консервативних діячів, де виступав і Дональд Трамп, республіканський конгресмен Метт Гетц назвав «Картопляну Голову» «першою американською трансгендерною лялькою».

  • Минулої осені компанія Hasbro випустила набір «Створи свою сім’ю Картопляних Голів» з трьома персонажами — двома дорослими і одним малюком, закликаючи дітей створювати портрет картопляної родини у власному стилі. Великий набір змінних деталей дозволяє зробити дитину з вусами, чоловіка на підборах абощо.