У Британії власники похоронних бюро скаржаться, що їм не вистачає місць для тіл

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
У Британії власники похоронних бюро скаржаться, що їм не вистачає місць для тіл

«Бабель»

У Великій Британії власники похоронних бюро скаржаться, що їм не вистачає місця для зберігання тіл на тлі сплеску смертей від коронавірусу — за місяць у країні померло 30 тисяч людей. У деяких найбільш постраждалих районах родини змушені чекати до пʼяти тижнів, щоб поховати своїх близьких.

Про це повідомляє Daily Mail.

Національна асоціація похоронних бюро повідомила, що ситуація особливо погана в Мідлендсі, де середній час очікування похорону становить понад три тижні. За її даними, минулого року провели 90 тисяч додаткових похоронів, якщо порівнювати зі «звичайним» роком.

Директори похоронних бюро кажуть, що проблема повʼязана з великою кількістю смертей від COVID-19 у січні, який і без того зазвичай є одним з найбільш завантажених місяців.

Власник 70-річного сімейного бізнесу — похоронного бюро — Девід Баррингтон розповів, що ситуація ніколи не була такою, як зараз.

«Один за одним, один за одним. Ми не можемо нікого нового привезти, поки не проведемо ще одні похорони. Так багато людей. Це просто нещадно», — додав Баррингтон.

Інший власник похоронного бюро на півдні Лондона розповів, що зазвичай взимку проводить приблизно 10 поховань, зараз — 16, і ще десятки тіл очікують у лікарнях та будинках для літніх людей.

Під час першої хвилі пандемії минулої весни на організацію похорону чекали півтора тижня. Зараз — 5 або 6 тижнів.

Тепер же похоронні бюро навіть вдалися до незвичайного — «подвійних похоронів». У цьому випадку ховають чоловіка та жінку, які померли приблизно в один час. До пандемії таких похоронів було близько девʼяти на рік. Тепер тільки в наступному місяці їх буде девʼять.

Водночас у звʼязку з пандемією бальзамувальники скаржаться, що більше ризикують підхопити коронавірус, коли працюють з тілами померлих.