У Британії хлопець вийшов із 10-місячної коми і нічого не знає про пандемію. Але він вже встиг перехворіти коронавірусом

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Британець Джозеф Флавілл нещодавно вийшов із 10-місячної коми і нічого не знає про пандемію та карантини. Водночас він вже встиг двічі підхопити коронавірус.

Про це пише The Guardian.

19-річний хлопець отримав тяжкі травми та впав у кому після ДТП. Його збив автомобіль 1 березня у місті Бертон-апон-Трент неподалік Бірмінгема. Усього за три тижні після інциденту по всій Європі почали вводити жорсткі карантинні заходи для боротьби з коронавірусом.

Під кінець 2020 року Джозеф вийшов із коми і почав поступово відновлюватися, але до нього майже не пускають відвідувачів через пандемію.

«Він нічого не знає про пандемію, оскільки був у комі 10 місяців. Його обізнаність зараз починає покращуватися, але ми просто не знаємо, що він розуміє», — розповіла тітка хлопця.

За її словами, родичі намагалися пояснити йому про пандемію через відеозв’язок, але поки не знають, наскільки його розумові здібності відновилися.

Після того, як Джозеф вийшов із коми, він почав поступово відновлювати різні функції організму. Зокрема, хлопець вже може доторкнутися до лівого та правого вуха, посміхатися, говорити слова «так» та «ні», а також ворушити обома ногами.

До того ж, доки він перебував у комі, лікарі двічі діагностували у Джозефа коронавірус. І обидва рази він одужав. У рамках кампанії на підтримку хлопця його родина змогла зібрати понад 30 тисяч фунтів на лікування.