Австралія не вб’є «залітного» голуба, названого на честь Байдена. Птах мав американську позначку, але виявився місцевим

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Австралія не вб’є «залітного» голуба, названого на честь Байдена. Птах мав американську позначку, але виявився місцевим

Скриншот / Sky News

Австралійська власта хотіла вбити з карантинних міркувань залітного американського голуба, який перетнув Тихий океан і оселився в саду одного з мешканців Мельбурна. Птах, якого назвали Джо на честь нового президента США, виявився місцевим — хтось причепив до нього фальшиве маркування.

Про це розповідає BBC.

Голуб Джо наробив шуму в Австралії після того, як його наприкінці грудня знайшов у своєму саду житель Мельбурна Кевін Селлі-Берд. На лапі птаха було маркування, згідно з яким він належить людині з Алабами в США — востаннє голуба буцімто бачили на змаганнях в Орегоні восени.

Згідно з карантинними правилами птаха мали б убити — Австралія дуже суворо ставиться до ввезених видів через їхню небезпеку для місцевої природи. Чиновники зазначили, що голуб може переносити інфекції, поширення яких на континенті призвело б до критичних наслідків.

Однак спілка спортивних голубів США повідомила, що маркування на лапі Джо — фальшиве, і його не потрібно вбивати. Розслідування Міністерства сільського господарства, водних ресурсів та довкілля Австралії також встановило, що голуб місцевий і не становить ризику для інших птахів.

Скриншот / Sky News

«Голуб Джо, скоріш за все, австралійський і не представляє біологічної небезпеки. Міністерство раде повідомити, що маркування на нозі голуба це фальшива копія», — повідомили чиновники.

Спортивні голуби можуть бути дуже дорогими та коштувати сотні тисяч доларів. Однак Джо виявився зовсім не таким птахом хоча б тому, що належить до іншої породи, не здатної на довгі перельоти. Голуби такої породи виведені для трюків у повітрі та відносяться до виставкових птахів.

Голуб Джо — не перша проблемна тварина в Австралії. У 2015 році зіркова пара — Джонні Депп та Ембер Герд — намагалася провезти на континент собак на приватному літаку. Їм висунули умову — або забиратися з собаками назад, або віддати їх на евтаназію. Подружжя обрало перший варіант.

Скриншот / Sky News