Конспірологи поширюють зображення 5G-чипа з вакцин від коронавірусу. Виявилося, що це схема гітарної педалі

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Конспірологи поширюють зображення 5G-чипа з вакцин від коронавірусу. Виявилося, що це схема гітарної педалі

Jarod Carruthers / Flickr

Конспірологічна теорія про 5G-чипи у вакцинах від коронавірусу збагатилася ілюстрацією схеми гітарної педалі для перевантаження звуку. Згідно з дописами на платформах Reddit, Telegraph тощо, схема «примочки» — це будова чипів, що містяться у вакцині від компанії Pfizer.

Першим це виявив програміст з Італії, де ця теорія змови набула популярності.

«В Італії люди почали поширювати цю схему, стверджуючи, що це будова 5G-чипа, який помістили у вакцину проти коронавірусу. Насправді ж це електричний ланцюг гітарної педалі, і я вважаю, що вставити його у вакцину від коронавірусу — це чудова ідея», — написав Маріо Фуско.

Як повідомляє The Independent, під виглядом схеми чипа поширювали електричний ланцюг Boss Metal Zone MT-2 — з неї не прибрали позначки для ручок, що регулюють налаштування звуку, зате додали «5G-частоту» і підпис «секретно».

Ручку для рівня звуку конспірологи назвали регулятором міці чипа, який нібито відчуває «вібрації» тіла людини та може змінювати її настрій. Ручки для низьких і середніх частот педалі називали елементами контролю над людиною.

Чи це свідомий жарт, який збив з пантелику тисячі людей, чи щире намагання донести до людства «істину» — сказати наразі важко.

Гітарна педаль Boss Metal Zone MT-2

Styroks / Wikipedia

«Росіяни зуміли вилучити наночипи з вакцини Pfizer і опублікували функціональну схему!» — йшлося в дописах із зображенням будови гітарної педалі.

Зв’язок між коронавірусом і стандартом зв’язку 5G вже давно є улюбленою темою для спекуляцій в конспірологічному середовищі, хоча між цими двома явищами немає нічого спільного.

Зокрема у Британії, де у 2020 році почали навіть спалювати вишки зв’язку 5G, популярна теорія про таємничу та зловісну змову, яку вбачають у найбільш неочікуваних проявах — до неї прив’язують навіть педофілію та протести в Білорусі.

Навесні минулого року конспірологи звинувачували у змові мільярдера та засновника корпорації Microsoft Білла Гейтса, який пропонував ввести своєрідні електронні сертифікати, щоб відслідковувати тих, хто одужав, здав тест або отримав щеплення від коронавірусу.

Найбільш сміхотворні теорії пов’язували вишки зв’язку 5G з висмоктуванням кисню з атмосфери і порушенням нормального функціонування людського організму. Тоді ж, навесні, у Британії за чималі гроші почали продавати «пристрої» для захисту від 5G, які виявилися звичайними USB-накопичувачами з конспірологічними наліпками. Їх продавали по 300 фунтів, хоча подібні флешки на ринку коштували щонайбільше 5 фунтів.