До Конгресу США потрапить перший конспіролог. На праймеріз Республіканської партії послідовниця QAnon обійшла нейрохірурга

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
До Конгресу США потрапить перший конспіролог. На праймеріз Республіканської партії послідовниця QAnon обійшла нейрохірурга

Скриншот / YouTube

До Конгресу США на виборах у листопаді цього року має пройти бізнесвумен Марджері Тейлор Грін, яка неодноразово висловлювала підтримку конспірологічному інтернет-культу QAnon, який вірить у торгівлю дітьми в піцеріях тощо.

Про це повідомляє Reuters.

Республіканка Тейлор Грін обійшла на праймеріз від штату Джорджія нейрохірурга Джона Ковена, тож її скоріше за все оберуть до Конгресу від традиційно республіканського штату.

Перемога Грін на висуванні до Конгресу означатиме серйозну підтримку інтернет-руху QAnon, що поширює цілий спектр конспірологічних теорій. Одна з найголовніших говорить про те, що президент Дональд Трамп — рятівник Америки, який бореться з «глибинною державою» демократів.

Висування Грін, як повідомляє The New York Times, найімовірніше засмутить республіканський мейнстрім, що публічно дистанціюється від QAnon та його послідовників на виборах до Конгресу. У Конгресі Грін зможе просувати ідеї про «сатаністів-педофілів» на державному рівні.

«Зберегти Америку, зупинити соціалізм!»

Скриншот / YouTube

Наразі до Конгресу від Республіканської партії висувається близько десяти конспірологів, проте більшість із них не має шансів. Грін з Джорджії, яка «сита по горло безхребетними республіканцями», красномовний виняток.

«Республіканський істеблішмент був проти мене. Вашингтонське болото проти мене. І брехливі фейкові медіа ненавидять мене. Ввважаю це почесним. Це не про мою перемогу. Це референдум для кожного з нас, для наших переконань», — сказала Грін.

На думку опонента кандидатки до Конгресу, нейрохірурга Ковена, Грін несповна розуму.

«Вона не консерваторка — вона божевільна. Вона гідна каналу в YouTube, а не місця в Конгресі. Вона — циркачка», — сказав лікар у коментарі Politico.

Крім конспірологічних теорій QAnon, Грін також підтримує антисемітські та расистські погляди, чим заслужила відразу у власній партії. Відомо, що її кампанія співпрацювала з колишніми та чинними посадовцями, які мають щільні зв’язки з президентом США Дональдом Трампом.