У Бельгії мерія запросила до будинку престарілих Санта-Клауса. Після його візиту у 75 пенсіонерів виявили коронавірус

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
У Бельгії мерія запросила до будинку престарілих Санта-Клауса. Після його візиту у 75 пенсіонерів виявили коронавірус

Macau Photo Agency

У Бельгії у муніципалітеті Мол (місто Антверпен) стався спалах коронавірусу у будинку для літніх людей — після візиту Санта-Клауса у 75 пенсіонерів позитивний результат тесту на COVID-19.

Про це повідомляє Sky News.

Спочатку у чоловіка, який і був у костюмі Санти, виявили COVID-19, потім почали перевіряти його контактних осіб, зокрема, й пенсіонерів. Тоді позитивний результат тесту дали 45 з них, а пізніше місцева телекомпанія VRT повідомила, що їх уже 75 (14 з них — працівники закладу).

Мер муніципалітету Вім Кеєрс сказав, що візит «організували з найкращими намірами, але він не вдався». Персонал будинку престарілих сподівався, що візит підніме моральний дух жителів.

Кеєрс наголосив, що доклав усіх зусиль, аби взяти вірус під контроль й допомогти пенсіонерам. Для цього залучили Червоний Хрест і губернатора міста Антверпен. Наразі у хворих спостерігаються симптоми від легких до помірних.

Місцева влада запевнила, що у Санти перед візитом не було жодних симптомів, а під час заходу він тримався на відстані від пенсіонерів і був у масці, як і самі постояльці будинку. Хоча телекомпанія VRT отримала фото, де пенсіонери без масок.