Організатор секс-вечірок для геїв у Брюсселі, де застукали депутата Європарламенту: Беруть участь і політики з України

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Організатор секс-вечірок для геїв у Брюсселі Давід Манжелі, на одній з яких затримали депутата Європарламенту від угорської правлячої партії «Фідес», стверджує, що гостями його заходів є політики з низки країн світу, зокрема з Польщі та України. Про це Манжелі розповів в інтерв’ю польському виданню Onet.

ЗМІ зазначає, що не може перевірити його твердження, тому публікує заяву, наголошуючи, що це лише його версія подій. При цьому портал додає, що участь угорського депутата, а також дипломата з Естонії вже підтверджені, а це означає, що на заходах бувають політики з різних країн.

Манжелі стверджує, що займається організацією вечірок останні два роки, і на них бувають сотні людей.

«Близько півтора року тому зі мною зв’язалися два політики з «Право і справедливість», які дізналися про мої вечірки від брюссельських знайомих. Потім зв’язалися ще двоє, які чули про них від колег з Німеччини», — розповів організатор.

За його словами, з польських політиків вечірки відвідують лише представники «Права і справедливості», але їх прізвищ він називати не хоче. «У них є сімʼї, і вони з самого початку просили зберегти в таємниці їхню участь у вечірках. Вони приїжджають з Варшави кілька разів на рік», — додає він.

Але, як стверджує Манжелі, у заходах беруть участь і громадські діячі з інших країн, зокрема й з України. «У нас є політики з України, Франції, Німеччини, Нідерландів, Люксембургу, Швейцарії та Іспанії. Однак найчастішими гостями є поляки та угорці», — каже Манжелі, але їхні прізвища називати відмовляється.

  • 27 жовтня на секс-вечірці у Брюсселі заскочили депутата Європарламенту від Угорщини з партії «Фідес» 59-річного Йозефа Саєра. Коли поліція увійшла до закладу, вона побачила 25 оголених чоловіків. Саєр намагався втекти через жолоб на даху, але його врешті затримали. Згодом правоохоронці виявили у нього в рюкзаку наркотики. Саєра та інших учасників заходу оштрафували за порушення карантину.
  • Лідер партії — премʼєр-міністр Угорщини Віктор Орбан засудив депутата. Він назвав його дії «неприйнятними і невиправданими». Після заходу Саєр вирішив вийти з партії, а також залишити Європарламент.
  • Саєр відомий тим, що активно просував консервативну програму партії та брав участь у змінах до Конституції — додав туди пункт, що визначає шлюб як «союз жінки та чоловіка».