У Брюсселі на секс-вечірці для геїв затримали депутата Європарламенту. Він з консервативної партії Угорщини

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
У Брюсселі на секс-вечірці для геїв затримали депутата Європарламенту. Він з консервативної партії Угорщини

Dimitris Kamaras / Flickr

У центрі Брюсселя 27 жовтня в одному з клубів затримали учасників секс-вечірки за порушення карантинних обмежень. Першого грудня деякі бельгійські ЗМІ повідомили, що на заході був присутній депутат Європейського парламенту.

Про це повідомили видання La Dernière Heure, Het Laatste Nieuws і Het Nieuwsblad.

На заході було 25 людей, під час візиту поліцейських усі вони були майже голі. Het Nieuwsblad уточнює, що вечірка була для геїв.

На заході також були присутні кілька дипломатів і член Європейського парламенту. Останній нібито намагався втекти через жолоб на даху, але поліції все ж вдалося його затримати. На місці поліцейські також виявили наркотики.

Усіх присутніх на вечірці оштрафували, адже вони порушили карантинні обмеження.

Het Laatste Nieuws повідомляє, що євродепутат — один з членів-засновників правої націоналістичної партії Fidesz («Фідес») премʼєр-міністра Угорщини Віктора Орбана. У 2004 році партія увійшла до складу Європейського парламенту.

Видання припускають, що може йтися про депутата Йозефа Саєра, який несподівано подав у відставку 29 жовтня. Згодом, як повідомляє угорське видання Origo, Саєр визнав, що був на тій вечірці.

«Я виніс особисті й політичні висновки [із ситуації]. Моя помилка є суто особистою, і відповідальність за неї несу я. Прошу не поширювати її на мою країну чи політичну партію», — заявив він.

Угорський журналіст розповів, що Саєр був співавтором поправки до конституції Угорщини, яка додала туди положення: «Угорщина захищає інститут шлюбу як союзу чоловіка і жінки».

Партія «Фідес» — одна з двох найбільших політичних партій Угорщини. Її створили 30 березня 1988 року, а за своєю ідеологією вона є правоцентристською та консервативною. Лідер партії — Віктор Орбан, чинний премʼєр-міністр країни. Представники цієї партії періодично виступають із заявами проти прав для представників ЛГБТ-спільноти, а в серпні 2019 року «Фідес» закликала бойкотувати Coca-Cola за рекламу з геями. Сам Орбан раніше заявляв, що геї «можуть робити те, що вони хочуть, але держава не може визнати їхні шлюби. Яблуко не може попросити, щоб його називали грушею».