Facebook видалив фото картини Ісуса в леопардових трусах. Автор заявив, що це «символ мучеництва»

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Адміністрація Facebook видалила фото картини художника Джузеппе Венеціано, яке запостив політик з міста Карра Алессандро Бандоні. Його акаунт заблокували, повідомляє Euronews.

Полотно сицилійського художника під назвою «ЛГБТ» зараз виставлене в музеї міста Маса, на північному заході Італії. На ньому зображений розпʼятий Ісус Христос у трусах від Dolce & Gabbana леопардового забарвлення і з акронімом INRI, який розшифровується як «Ісус з Назарету, цар юдейський».

Художник заявив, що Ісус у леопардових трусах є «символом мучеництва, бере на себе відповідальність за всю несправедливість, з якою стикаються люди, в тому числі й гомосексуали».

«У 70 країнах світу гомосексуали терплять тортури, їх засуджують до смертної кари. Ісус прийшов у світ, щоб спасти всіх людей: білих, чорних, жовтих, повій, лесбіянок, геїв, не роблячи між ними різниці», — зазначив автор.

Ісус

У Facebook заявили, що фото картини «не відповідає стандартам суспільства». А відвідувачі музею створили онлайн-петицію до мера міста з вимогою прибрати полотно з виставки «Сторітеллінг», оскільки вона «непристойна» і «ображає віру й почуття мільйонів людей».