Президент Туркменістану відкрив золотий 15-метровий памʼятник алабаю. Про цю породу собак він вже написав книжку та випустив пісню

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Президент Туркменістану відкрив золотий 15-метровий памʼятник алабаю. Про цю породу собак він вже написав книжку та випустив пісню

Скриншот з відео

Президент Туркменістану Гурбангули Бердимухамедов відкрив у столиці країни, Ашхабаді, золотий 15-метровий пам’ятник алабаю. Про це повідомляє держагентство «Туркменистан сегодня».

Висота фігури собаки становить шість метрів, вона встановлена ​​на постаменті заввишки девʼять метрів. Памʼятник встановили у центрі площі і, як відзначає агентство, він добре проглядається з усіх сторін та помітний здалеку. Постамент оточує відеоекран, на якому транслюють відео за участю собак цієї породи.

Ініціатива встановити монумент належала президенту. Так він захотів «проявити повагу, шану до нечуваної відваги і великого доброго серця цих чудових тварин, підкресливши їхню роль в історичній долі нації і те місце, яке вони займають у житті народу».

Випуск новин у Туркменістані за 10 листопада.

Собаки породи алабай у Туркменістані вважаються національним надбанням. Торік Бердимухамедов випустив книжку «Туркменський алабай» та презентував однойменну пісню. Державне інформагенство називало видання «чудовим подарунком» до Дня незалежності країни.

  • Бердимухамедов — другий президент Туркменістану. Він править країною з 2007 року — з моменту смерті першого президента.
  • У Туркменістані людей змушують купувати разом із продуктами портрети президента.
  • У столиці в державних установах і на підприємствах посилили заборони та вимоги до зовнішнього вигляду жінок. Бюджетним працівникам, зокрема викладачкам, заборонили знебарвлювати волосся, носити накладні вії, робити татуаж брів, манікюр і педикюр.