У Туркменістані влада змушує людей купувати разом із продуктами портрети президента

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
У Туркменістані влада змушує людей купувати разом із продуктами портрети президента

Flickr / ANJCI ALL OVER

В одному з районів Туркменістану жителів змушують разом із продуктами купувати ще й фотографії президента Гурбангули Бердимухамедова.

Про це пише туркменська служба «Радіо Свобода».

«У державних магазинах Фарапського етрапу [району] в селах Махтимгули і Бухарський у продажу зʼявилися борошно і хліб, які продаються населенню в обмеженій кількості як пайок на травень і червень. Жителі очікували, що від них вимагатимуть купувати в навантаження прострочені продукти або низькоякісні вироби з вітчизняного текстилю. Але цього разу від них зажадали купити фотографію президента», — розповідає кореспондент видання.

За його словами, портрет президента коштує близько 20 манатів (5,7 долара). Саме ж фото має розмір 50 х 35. Водночас люди не протестували через це, оскільки магазини були оточені правоохоронцями.

Сама ж влада ніяк не прокоментувала таке рішення. За словами одного із працівників поліції, який спілкувався анонімно, влада вважає, що якщо портрет Бердимухамедова буде в кожному будинку, то його більше любитимуть.

  • У столиці Туркменістану Ашхабаді в державних установах і на підприємствах посилили заборони та вимоги до зовнішнього вигляду жінок. Бюджетним працівникам, зокрема викладачкам, заборонили знебарвлювати волосся, носити накладні вії, робити татуаж брів, манікюр і педикюр.