У Туркменістані бюджетникам заборонили фарбувати волосся, робити манікюр і носити накладні вії

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У столиці Туркменістану Ашхабаді в державних установах і на підприємствах посилили заборони та вимоги до зовнішнього вигляду жінок. Бюджетним працівникам, зокрема викладачкам, заборонили знебарвлювати волосся, носити накладні вії, робити татуаж брів, манікюр і педикюр, пише «Радио Азатлык».

Під заборону також потрапили широкі коміри, прикрашені національними візерунками. Жінкам-бюджетникам наказали носити «вузькі, прості та скромні» коміри.

Видання пише, що після оголошення нових вимог власників салонів краси і перукарень викликали в поліцію та попередили, що обмеження поширюються й на них.

  • Влада Туркменістану вже багато років намагається впливати на зовнішній вигляд жінок за допомогою різних обмежень і заборон. Навесні 2018 року ці заходи були жорсткішими, але з часом їх помʼякшили. Тоді в Туркменістані заборонили ввезення і продаж жіночих купальників-бікіні та шортів. А через місяць після цього шкільних вчителів зобов’язали ходити на роботу в однаковій уніформі.
  • У травні 2018 року організація Amnesty International перед 70-ю сесією Комітету ООН з ліквідації дискримінації щодо жінок випустила заяву із закликом припинити обмеження, що порушують права і свободи жінок в Туркменістані.