Організація Drinkaware: У Британії під час локдауну жінки вживали більше алкоголю, аніж чоловіки

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

У Великій Британії під час першого локдауну через коронавірус (березень-червень 2020 року) жінки більше вживали алкоголь, аніж чоловіки. Про це йдеться у дослідженні благодійної організації Drinkaware.

Drinkaware рекомендує щотижневий ліміт алкоголю в розмірі 14 одиниць, що еквівалентно шести келихам вина або трьом літрам пива. Під час досліджень зʼясувалось, що 14 % жінок щотижня перевищували це число, якщо порівнювати з 12% чоловіків.

Загалом за цей період 26% британців збільшили споживання алкоголю. Однак у звіті зазначено, що в цілому споживання алкоголю практично не змінилося порівняно з попередніми роками: трохи більше як половина дорослих пили щонайменше один раз на тиждень.

Основними причинами того, що люди пʼють більше, були невпевненість у роботі, погане психічне здоровʼя, неможливість планувати майбутнє і більше вільного часу.

Drinkaware очікує, що під час другого локдауну відсоток людей, які стали більше вживати алкоголь, зросте. Це повʼязують з похолоданням і скороченням світлового дня. Дослідники не розуміють, чому зростання таке помітне серед жінок.

Водночас за березень-червень 27% дорослих заявили, що скоротили споживання алкоголю. Ті, хто споживав менше одиниць, основною причиною назвали відсутність соціальних приводів, а інші намагалися поліпшити своє фізичне здоровʼя.

Близько 58% опитаних заявили, що їхня алкогольна поведінка не змінилась під час самоізоляції.

У дослідженні Drinkaware взяли участь 9 046 дорослих у Великій Британії у віці від 18 до 85 років в період з серпня по вересень.

Нагадаємо, у Великій Британії на тлі зростання кількості хворих на коронавірус слідом за Німеччиною та Францією вводять посилений карантин — він діятиме з 5 листопада до 2 грудня. Наразі країна посідає 9 місце в рейтингу країн за поширенням коронавірусу.