Через Зеленського у Кривому Розі на годину затримали перший матч «Кривбасу». Президент все звалив на Помпео

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Через Зеленського у Кривому Розі на годину затримали перший матч «Кривбасу». Президент все звалив на Помпео

Офіс президента / Telegram

Через президента Володимира Зеленського у Кривому Розі майже на годину затримали перший матч місцевого футбольного клубу «Кривбас».

Про це пише Tribuna.

Зеленський мав виголосити промову, але слово не взяв і лише зробив перший удар по мʼячу. На стадіон до приїзду Зеленського не пускали уболівальників. Президент «Кривбасу» Костянтин Караманиць повідомляв, що гра мала пройти з глядачами — до 25% від наявних місць на стадіоні.

Пізніше в Офісі президента запізнення пояснили телефонною розмовою з державним секретарем США Майклом Помпео. «Розмова відбулася в аеропорту Кривого Рогу одразу після прибуття туди президента. Відповідно, дещо зсунулися інші пункти програми робочої поїздки глави держави до Дніпропетровської області. Зокрема, це зумовило й затримку з візитом на футбольний стадіон «Гірник», де після відродження грав свій перший матч ФК «Кривбас», — повідомили в Офісі президента.

Також там нагадали, що зміни в робочому графіку глав держав через термінові переговори є досить поширеною практикою, яку «з розумінням сприймає будь-яке демократичне суспільство».

Наприкінці червня Зеленський доручив відновити футбольний клуб «Кривбас» із Кривого Рогу. Відповідальним за це призначили нардепа Юрія Корявченкова — колишнього актора студії «Квартал 95» «Юзіка». Утім, «відновлення» обмежилося перейменування криворізького клубу «Гірник» на «Кривбас».