У столиці Індонезії влада посеред міста встановила труну, аби люди серйозніше ставились до коронавірусу

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Посеред столиці Індонезії Джакарти стоїть труна, яка має змусити людей більш серйозно ставитись до коронавірусу. Про це повідомляє Vice.

На труні великими червоними літерами написано «Жертва COVID-19». На дошці під труною написана остання кількість хворих та померлих від коронавірусу. Поруч з нею стоїть манекен у захисному костюмі.

За словами місцевого чиновника, навіть попри те, що число нових випадків зараження продовжує зростати, люди ігнорують протоколи безпеки. «Установка труни допомагає людям бути в курсі ситуації, щоб вони могли змінити свою поведінку», — сказав глава одного з районів Джакарти.

Це не перший випадок, коли в Індонезії використовують тактику залякування — у квітні в одному з сіл гуляли «привиди», які відмовляли людей виходити з домівок під час пандемії.

Зазначимо, що в Індонезії найвищий рівень смертності від коронавірусу у Південно-Східній Азії. Станом на четвер, 20 серпня, у країні зареєстрували понад 144 тисячі випадків зараження і понад 6 300 випадків смерті. 22 липня у країні зареєстрували найвищий щоденний показник загиблих — 139 людей.

У сусідніх Філіппінах влада також використовувала тактику залякування, щоб нагадати людям про необхідність дотримуватися карантину. У березні влада Санто-Томаса встановила труну посеред дороги з табличкою «Залишайся вдома або залишайся всередині».

  • Пляжами Флориди ходить «смерть з косою». Таким чином чоловік висловив протест любителям пляжного відпочинку, які не дотримуються соціальної дистанції й наражають себе та інших на ризик підхопити коронавірус.
  • Людина в костюмі лікаря від чуми два тижні лякає британське село, але поліція не вбачає в цьому правопорушення.
  • Інспектор поліції в Індії носить спеціально виготовлений шолом у вигляді коронавірусу, аби попереджати людей, щоб вони залишалися вдома.