Людина в костюмі чумного лікаря два тижні лякає британське село. Поліція не вбачає правопорушення

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Людина в костюмі чумного лікаря два тижні лякає британське село. Поліція не вбачає правопорушення

Jade Gosbell, Facebook

Невідома людина в костюмі чумного лікаря XVII століття налякала мешканців села у Норфолку, що на сході Великої Британії. Поліція, хоч і не вбачає у цьому правопорушення, все ж намагається встановити особу жартівника.

Про це повідомляє BBC.

Мешканці Гелсдона стурбовані появою людини, яка ходить їхнім селом у старовинному костюмі чумного лікаря — у чорному плащі, капелюсі та масці з пташиним дзьобом.

Тоді як одні мешканці вважають, що прогулянки у такому костюмі не лише незаконні, але й лякають їхніх дітей, інші вбачають у цьому своєрідний гумор.

У XVII столітті лікарі носили таке вбрання, щоб уберегтися від зараження під час огляду хворих на чуму, а довгий ніс на масці слугував фільтром повітря від інфекційних випарів.

Wikipedia

Історик Дені Бак з Університету Східної Англії вважає, що ця людина у костюмі має нагадати людям, що у XVII столітті лікарі були сміливцями, коли оглядали хворих на чуму.

Місцева поліція заявила, що знає про громадське занепокоєння, але не вважає, що людина у костюмі чумного лікаря порушує закон. Проте правоохоронці намагаються встановити її особу, щоб роз’яснити наслідки таких прогулянок для сільської громади.