У Британії продають флешки із «захистом від 5G». Від звичайних вони відрізняються наліпкою

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Christian Bodhi / Pixabay

У британському місті Гластонбері почали продавати USB-флешки 5GBioShield, які захищають від випромінювання, яке виникає через мережі звʼязку пʼятого покоління. Про це повідомляє The Verge.

Флешки коштують від $343 до $405, у них 128 МБ памʼяті. Продавці стверджують, що у пристрої використовується «технологія квантового голографічного каталізатора» для захисту всього будинку.

The Verge

Для активації захисту флешку потрібно підключити до ноутбука або зберігати поряд зі смартфоном.

Зазначимо, що у раді міста Гластонбері є окремий Консультативний комітет щодо 5G. Незалежний член комітету рекомендував ці флешки: «Ми використовуємо цей пристрій і вважаємо його корисним».

Водночас BBC повідомляє, що дослідники з компанії Pen Test Partners вивчили пристрій та зʼясували, що він відрізняється від звичайної USB-флешки за $6 тільки наліпкою.

Що сталося до цього?

У кінці березня в соцмережах почали поширювати інформацію про те, що новий коронавірус виник в Ухані, тому що в китайському місті нещодавно запустили 5G. Тепер він, імовірно, поширюється на інші міста, які теж використовують звʼязок пʼятого покоління. При цьому прихильники цієї теорії не звертають увагу на те, що пандемія коронавірусу вразила й ті країни, де 5G ще не використовується.

Після появи цієї інформації британська влада перевірила технологію і зафіксувала, що рівень електромагнітного випромінювання 5G значно нижчий за міжнародні нормативи.

  • На початку квітня мобільні оператори Великої Британії попросили не нищити вежі стільникового звʼязку 5G. Британці підозрювали, що вони розповсюджують COVID-19.