Студенту через локдаун довелося 48 днів їхати на велосипеді з Шотландії додому у Грецію

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Студенту через локдаун довелося 48 днів їхати на велосипеді з Шотландії додому у Грецію

Erik Witsoe / Unsplash

20-річний студент через карантин проїхав на велосипеді близько 3,5 тис. кілометрів, щоб повернутися з Шотландії додому — у Грецію.

Про це пише CNN.

Студент університету Абердіна Клеон Пападімітру застряг у Шотландії після того, як країна запровадила карантин через пандемію коронавірусу і закрила свої кордони. В останні дні березня він забронював три рейси, щоб повернутися додому в Афіни, але їх всі скасували.

Після цього Пападімітру став вивчати можливість повернутися додому на велосипеді. Незабаром він придбав необхідні для цього речі та сповістив про свої плани батьків. Вони встановили додаток, в якому могли відстежувати його переміщення. 10 травня, взявши з собою консервовані сардини, арахісове масло, хліб, спальний мішок, намет і велоспорядження, грек почав свою подорож.

Щодня Пападімітру проїжджав до 100 км, перетнувши спочатку Англію, а потім потрапивши в Нідерланди. Протягом кількох днів він їхав Німеччиною, проїхав через Австрію до східного узбережжя Італії, звідки вирушив на човні до грецького порту Патрі. Звідти — на велосипеді до свого району Афін.

Студент розповів виданню, що протягом усієї поїздки він ночував у полях і лісах. При цьому іноді він звʼязувався з друзями або знайомими, які пропонували нічліг і душ. 27 червня, через 48 днів з початку подорожі, Пападімітру повернувся додому, де його зустріли рідні разом із десятками друзів, а також абсолютно незнайомі люди, які відстежували його пересування, щоб привітати.

«Я думаю, що я став кращим, я більш впевнений у собі, я впевнений у своїх силах.Якщо б я не знав, що зроблю таку поїздку, і ви запитали б мене зараз, чи можу я це зробити, я б сказав, що ні», — поділився Пападімітру.

  • Житель Аргентини здійснив 85-денне одиночне плавання на яхті з Португалії додому після того, якчерез пандемію коронавірусу його батьківщина закрила свій повітряний простір.