Житель Аргентини через локдаун застряг у Португалії. Щоб повернутися додому, він 85 днів сам йшов на вітрильнику

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Житель Аргентини через локдаун застряг у Португалії. Щоб повернутися додому, він 85 днів сам йшов на вітрильнику

Szelei Robert / Pexels

Житель Аргентини здійснив 85-денне одиночне плавання на яхті з Португалії додому після того, як його батьківщина через пандемію коронавірусу закрила свій повітряний простір.

Про це пише People.

47-річний Хуан Мануель Баллестеро перебував на острові Порту-Санту в Португалії, коли Аргентина скасувала всі міжнародні пасажирські рейси, щоб запобігти поширенню COVID-19. Після цього Баллестеро відправився у подорож через Атлантичний океан на своєму вітрильнику Ohlson 29.

По дорозі аргентинець зіткнувся з низкою проблем. Наприклад, у середині квітня влада Кабо-Верде не дозволила йому зайти в порт, щоб заправитися та поповнити запаси продовольства, які складалися з консервованого тунця, фруктів і рису. Через це Баллестеро вимушений був відправитися на захід з меншою кількістю палива, ніж очікував, і покладатися на попутний вітер.

Також аргентинець змушений був зупинитися у Бразилії. Ця несподівана зупинка додала ще 10 днів до його подорожі, яка, за його планом, мала тривати 75 днів.

Попри це і пропуск 90-річчя свого батька, Баллестеро щасливо прибув до Аргентини до Дня батька і воззʼєднався зі своєю родиною.