Американець пішов на «коронавірусну вечірку», захворів та помер. Він думав, що пандемія — це вигадка

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Американець пішов на «коронавірусну вечірку», захворів та помер. Він думав, що пандемія — це вигадка

geralt / Pixabay

У Техасі після відвідування «коронавірусної вечірки» помер 30-річний чоловік, який вважав пандемію вигадкою. Він усвідомив свою помилку вже в лікарні, але було пізно.

Про це повідомляє The Guardian.

Перед смертю пацієнт зізнався медсестрі, що вважав коронавірус містифікацією, але вже усвідомив, що це не так. Лікарі використали цей сумний випадок для нагадування громаді, що пандемія коронавірусу — це серйозно.

Хворий потрапив до лікарні після того, як відвідав Covid party — так у США називають вечірки, які влаштовують інфіковані коронавірусом. Так перевіряють, чи хтось заразиться, щоб на практиці зрозуміти, наскільки вірусна загроза реальна.

За даними техаської лікарні, зростання кількості хворих непокоїть — ще кілька тижнів тому було тільки 5% позитивних тестів, а зараз 22%. Також знизився віковий поріг лиха — стало значно більше критично хворих у віці 20—30 років.

Медики вважають, що головна причина полягає в нехтуванні заходами антикоронавірусної безпеки.

«Будь ласка, носіть маски, залишайтеся вдома, якщо маєте можливість, уникайте скупчень людей та обробляйте руки санітайзерами», — сказала доктор Джейн Еплбі, начальниця Методистського госпіталю Сан-Антоніо, де помер молодий чоловік.