Понад 25 тисяч українців підписали петицію про заборону 5G. Тепер її має розглянути Зеленський

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Понад 25 тисяч українців підписали петицію про заборону 5G. Тепер її має розглянути Зеленський

Соколовська Інна / УНІАН

Електронна петиція до президента Володимира Зеленського з проханням про заборону впровадження 5G в Україні набрала необхідну для розгляду кількість голосів — понад 25 тисяч.

Авторка петиції — Юліана Гордей закликала заборонити 5G «через вкрай негативний його вплив на здоровʼя». Петицію зареєстрували на сайті 7 квітня і станом на зараз її підписали 25 461 людина. Тепер вона очікує на розгляд Зеленського.

«Без клінічно підтвердженої доказової бази по безпечності даного виду зв’язку просимо не вводити його в нашій країні», — йдеться у тексті петиції.

  • У кінці березня в соцмережах почали поширювати інформацію про те, що новий коронавірус виник в Ухані, тому що там нещодавно запустили 5G. Тепер він, імовірно, поширюється на інші міста, які теж використовують звʼязок пʼятого покоління. При цьому прихильники цієї теорії не звертають увагу на те, що пандемія коронавірусу вразила й ті країни, де 5G ще не використовується.
  • На початку квітня мобільні оператори Великої Британії попросили не нищити вежі стільникового звʼязку 5G. Британці підозрювали, що вони розповсюджують COVID-19.
  • Згодом у британському місті Гластонбері почали продавати флешки із «захистом від 5G». Від звичайних вони відрізняються тільки наліпкою.
  • Засновник Microsoft, мільярдер Білл Гейтс спростував конспірологічну теорію про те, що він нібито збирається чипувати людей під виглядом вакцинації від коронавірусу. Він заявив, що його турбує існування всіх цих божевільних ідей.