Дональд Трамп підтримав поліцію та назвав гасло Black Lives Matter «символом ненависті»

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Дональд Трамп підтримав поліцію та назвав гасло Black Lives Matter «символом ненависті»

Jackie Ramirez / Pixabay

Президент США підтримав поліцію Нью-Йорка і закликав не малювати напис Black Lives Matter на П’ятій авеню — одній з найдорожчих і найреспектабельніших вулиць міста. Дональд Трамп назвав гасло боротьби з расизмом, яке вже намалювали на вулиці коло Білого дому, «символом ненависті».

Про це американський президент заявив у Twitter.

Трамп звинуватив мера Нью-Йорка Білла де Блазіо, який підтримав протести проти поліцейської жорстокості, в намірі намалювати на центральній вулиці гасло Black Lives Matter.

«Це ще більше розізлить кращих нью-йоркців, які люблять Нью-Йорк і добре пам’ятають жахливе гасло BLM: “Свині у формі, підсмаж їх як бекон”», — згадав президент жорстке гасло расових протестів останніх років, націлене на поліцейських.

Також Трамп звинуватив мера в урізанні бюджету поліції на $1 млрд і закликав правоохоронців міста протистояти малюванню гасла BLM на вулиці.

«Можливо наша чудова поліція, яку презирливо нейтралізував мер, який ненавидить і зневажає її, не дозволить прикріпити цей символ ненависті на кращу вулицю Нью-Йорка. Краще витрачайте гроші на боротьбу зі злочинністю!» — написав президент.