В Аргентині пастор відкрив церкву під виглядом бару, замість напоїв роздавав Біблію. Так протестує проти карантинних обмежень

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Євангельська церква в аргентинському місті Сан-Лоренсо відкрилася як бар на знак протесту проти заборони на проведення релігійних служб, незважаючи на поступове послаблення карантину по всій країні.

Про це повідомляє The Guardian.

«Ми хочемо реалізувати наше конституційне право — сповідувати нашу віру. Бари можуть відкритися, магазини можуть відкритися, чому вони дискримінують нас?» — заявив пастор Даніель Каттанео.

У приміщенні церкви розставили барні столики, а Каттенео та інші священослужителі одягнулися як офіціанти і на тацях розносили прихожанам Біблію.

«Ми сьогодні стоїмо тут, одягнені так, з тацями, тому що це єдиний спосіб, у який ми можемо служити Божому слову», — сказав Каттанео.

У провінції Санта-Фе, де розташована церква, влада дозволила помʼякшення карантину, зокрема, відкрити бари. Але церкві, як і раніше, заборонено приймати понад 10 людей одночасно.

Пастор Каттанео придумав, як ще уникнути заборони. Він планує під відкритим небом на території поблизу церкви провести богослужіння за прикладом автокінотеатрів — прихожани можуть приїхати на своїх авто і послухати службу.