Брат відомого наркобарона Ескобара продаватиме золоті iPhone після своїх претензій до Apple

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Брат відомого наркобарона Ескобара продаватиме золоті iPhone після своїх претензій до Apple

Escobar Inc.

Роберто Ескобар, брат відомого наркоторгівця та міліонера, запустив продаж покритого золотом iPhone 11, який коштує всього $499 і працює у будь-якому регіоні планети. Реклама гаджету з’явилась на сайті компанії Escobar Inc, заснованої ще у 80-ті роки для відмивання грошей.

Раніше Роберто Ескобар повідомляв про намір судитися з компанією Apple через слабку безпеку її гаджета iPhone X, який чоловік придбав у 2018 році. Він вимагав від тех-гіганта $2,6 млрд за порушення умов контракту, недбалість та моральну шкоду.

Згідно з рекламою, смартфон Escobar Gold 11 Pro GB, який насправді є Apple iPhone 11 Pro 256 GB, вкритий 24-каратним золотом, працює з усіма мобільними мережами та має безкоштовну доставку. Заявлена ціна — $1 149 — перекреслена, і замість неї значиться знижена ціна в $499. Всього в наявності трохи більше тисячі гаджетів.

«Офіційний смартфон Escobar Gold 11 Pro це реальний кілер Apple. Спочивай з миром, Apple, Пабло завжди виграє», — зазначається на сайті.

Смартфон продається у «розкішній» дерев’яній скриньці в комплекті з навушниками та зарядним пристроєм, а рекламує його модель у спідній білизні. Також на сайті компанії попереджають, що Escobar Inc не несе жодної відповідальності за втрати майна, пов’язані з використанням її смартфону.

Хто всі ці люди?

Пабло Ескобар — один з найбільш відомих, заможних та жорстоких злочинців, колумбійський наркобарон, який в 1980-ті контролював більшу частину світового ринку кокаїну. У 80-ті він потрапив до влади і мав суттєвий вплив на політику Колумбії. Після тривалих переслідувань та багаторазових замахів він загинув у 1993 році від кулі снайпера.

Компанія Escobar Inc, відпочатку заснована для виводу грошей з Колумбії, під керівництвом брата покійного наркобарона в 2014 році перереєструвалась у США, де отримала дозвіл на комерційну діяльність. За даними американських ЗМІ, в 2016 році компанія посприяла передвиборчій компанії Дональда Трампа, а в 2019 році вже збирала гроші на його імпічмент.