Брат Пабло Ескобара готує позов проти Ілона Маска за «крадіжку ідеї вогнемета масового використання»

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

Брат знаменитого колумбійського наркобарона Пабло Ескобара, Роберто Де Хесус Ескобар Гавірія збирається подавати до суду на гендиректора Tesla і SpaceX Ілона Маска за «крадіжку ідеї вогнемета масового використання». Про це він розповів TheNextWeb.

Компанія старшого брата Пабло Ескобара Escobar Inc., яка заявила свої права на товарний знак Pablo Escobar і запатентувала вогнемет, виконаний у вигляді автоматичної вогнепальної зброї з балоном для газу, тепер готова подавати в суд на Маска за «крадіжку» ідеї створити вогнемет малої потужності.

Виконавчий директор Escobar Inc. Даніель Рейтберг заявив виданню, що вже розпочато «кілька величезних справ проти Ілона Маска». «Він пошкодує, що не заплатив нам, так само, як усі інші вже пошкодували про це», — висловився він. Крім того, Рейтберг додав, що незабаром на сайті будуть представлені революційні технології, які перевершать корпорацію Apple: «Зараз ми перебуваємо в процесі створення технологічної компанії за $500 млн, яка легко перевершить Apple Inc.». Повідомляється, що один вогнемет можна купити за $249.

Ескобар розповів журналістам видання, що інженер, який має звʼязки з Ілоном Маском, відвідав офіс Escobar улітку 2017 року і був присутній, коли в компанії обговорювали ідею створення «іграшкового вогнемета». Тому Роберто Ескобар був украй здивований, коли після цього, у січні 2018 року компанія Ілона Маска Boring оголосила про випуск вогнемета The Boring Company Not A Flamethrower. Тоді повідомляли, що компанія Pablo Escobar збирається подати на Ілона Маска в суд.