У США темношкірий чоловік попрохав білу жінку взяти собаку на поводок. Та заявила в поліцію про загрозу своєму життю

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
У США темношкірий чоловік попрохав білу жінку взяти собаку на поводок. Та заявила в поліцію про загрозу своєму життю

Tristan Reville / Flickr

У Центральному парку Нью-Йорка темношкірий чоловік попрохав білу жінку взяти свого собаку на поводок, оскільки в районі, де вони перебували, вільний вигул домашніх тварин заборонений. У відповідь жінка пригрозила копами. Після того, як відеозапис розмови розійшовся в соцмережах, жінку звільнили з роботи за расизм, а собаку вилучили через жорстоке поводження.

Про це повідомляє BBC.

Чоловік на ім’я Крістіан Купер побачив, як кокер-спаніель псує насадження у парку, та звернувся до його власниці з проханням пристебнути собаку на поводок.

«Пані, в Рамбу [район Центрального парку] тварини мають бути на поводках весь час. Тут же є знак», — сказав він.

Жінка на ім’я Емі Купер відмовила, а коли побачила, що чоловік виманює собаку з насаджень та знімає її на смартфон, пригрозила викликати поліцію. В цей час вона вхопила свого собаку за нашийник та підняла вгору, від чого той почав задихатися.

«Тут є чоловік, афроамериканець, він записує і погрожує мені та моїй собаці», — повідомила жінка поліції.

Потім вона почала емоційно, зриваючи голос, благати надіслати їй на допомогу копів.

Після інциденту Емі Купер сказала, що «надто сильно зреагувала», і вибачилась перед Крістіаном Купером. Вона також додала, що мало в кого є привілей використовувати поліцію як «агентство з захисту», оскільки в США поширені випадки безпідставних убивств темношкірих людей поліцейськими.

Крістіан Купер заявив, що сьогодні у США розстрілюють темношкірих чоловіків лише через припущення, що в них може бути зброя.

Емі Купер віддала собаку до притулку, оскільки їй закинули жорстоке поводження з тваринами. Також її звільнили з інвестиційної фірми, в якій вона працювала. Роботодавець заявив, що не приймає расизм у жодній формі.