«Зрадники». У США створили сайт з даними білих жінок, які мають стосунки з темношкірими чоловіками

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Зрадники». У США створили сайт з даними білих жінок, які мають стосунки з темношкірими чоловіками

Unsplash / Kevin Ku

У США створили сайт з персональними даними білих жінок, які зустрічаються або заміжні за темношкірими чоловіками, для їх подальшого переслідування.

Про це пише Vice.

Видання не розкриває назву ресурсу та його адресу, проте повідомляє, що він був створений у квітні. Про існування такого сайту стало відомо завдяки жінкам, які поскаржилися на отримання погроз. Одна з них, мешканка Чикаго, розповіла, що отримала в Instagram повідомлення з посиланням, і коли відкрила сайт, то виявила на ньому свої фотографії і дані з підписом «зрадниця».

Видання зʼясувало, що дані жінок з цього сайту циркулюють по різних «темних кутках» інтернету, включаючи неонацистські ресурси. Сайт створили у квітні, але його відключили рішенням початкового хостинг-провайдера. Потім цей сайт знайшли в одного з найбільших російських реєстраторів доменів R01. Через деякий час сайт знову відключили, але пізніше він відновив роботу. Тетяна Агафонова, прессекретар R01, написала Vice, що компанія продовжить надавати свої послуги власникам цього сайту, поки його роботу не заборонить суд, або з R01 не звʼяжуться правоохоронні органи.

Зазначається, що власники вебсайту не розкривають свою особистість і місце розташування завдяки Cloudflare, американській компанії, яка захищає клієнтів від DDoS атак. Vice звʼязалися з Cloudflare, щоб запитати, як така діяльність сайту співвідноситься з їх політикою. У Cloudfare відмовилися коментувати діяльність конкретного сайту, але направили видання до свого блогу. Суть повідомлення полягала в тому, що Cloudflare — компанія із забезпечення безпеки, а модерація контенту не є її обовʼязком.

Усього на сайті виявили дані близько 80 жінок. Приблизно чверть із них є популярними користувачами соціальних мереж. В інтервʼю виданню деякі з дівчат, які опинилися на цьому сайті, заявили, що поки не відчувають страху через погрози, проте ситуація може підштовхнути їх звернутися до правоохоронних органів. Як повідомляє видання, в США за статистикою, близько 15% шлюбів укладається між представниками різних рас.