У Росії медики поскаржилися на відео про невиплату обіцяних Путіним доплат. Їм за це пригрозили ФСБ і тюрмою

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У Краснодарському краї Росії медикам пригрозили тюремними термінами після їх відеозвернення про відсутність доплат, обіцяних президентом країни Володимиром Путіним, за роботу з коронавірусними пацієнтами. Про це пише російське видання «Подъём».

Працівники станції швидкої допомоги лікарні записали відеозвернення, в якому поскаржилися на відсутність обіцяних доплат. Видання пише, що гроші отримали не всі, хто працював з інфікованими, а тільки «наближені» до старшого фельдшера, але й ті отримали менше обіцяної доплати.

Після того як відео зʼявилося в інтернеті, усіх його учасників викликали в прокуратуру і Слідчий комітет. Працівник швидкої припустив, що саме старший фельдшер поскаржився на них силовикам.

У правоохоронних органах медиків запитували, чому вони вважають, що їм повинні доплатити. Один з них відповів, що вони мають право розраховувати на виплати, тому що це пообіцяв Путін. «Після цього до мене додому приїхав опер і сказав: “Якщо це не припиниться, далі буде працювати ФСБ, вони зацікавлені”», — цитує медика видання.

Водієві швидкої допомоги, який знявся у відео, слідчі пригрозили «посадити років на 12» як «ватажка екстремістів».

Медики також скаржаться на відсутність індивідуальних засобів захисту, керівництво запропонувало їм самим пошити собі костюми.

  • У Росії глава Красногвардійського району республіки Адигея Альберт Османов пішов у відставку після масового зараження людей на похороні.