У Росії 150 осіб заразилися коронавірусом на похоронах. Глава району подав у відставку

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:

У Росії глава Красногвардійського району республіки Адигея Альберт Османов пішов у відставку після масового зараження людей на похоронах.

Про відставку голови повідомляють на сайті республіки.

На рішення Османова вплинула ситуація з поширенням коронавірусу в районі. 1 травня в одному з аулів пройшли похорони «шанованої людини», на яких були присутні 500 осіб. Через два тижні після заходу зʼявилася інформація про 10 хворих, а 19 травня місцева влада повідомила про більш ніж 150 хворих COVID-19.

Тоді пересування між населеними пунктами в районі обмежили, провели дезінфекцію громадських місць, щоб локалізувати вогнище коронавірусу.

Тепер на посаду голови району призначили Темура Губжокова. Одне з поставлених перед ним завдань — стабілізувати ситуацію з коронавірусом.

Альберт Османов очолював Красногвардійський район протягом трьох років з 10 березня 2017 року.

  • За добу в Росії виявили 8 849 нових випадків COVID-19, померли 127 осіб. Всього з початку пандемії в країні захворіли 317 554 людини. За весь період від коронавірусу в Росії померло 3 099 осіб.
  • Російський дипломат Володимир Чижов вважає, що негативне ставлення до Росії з боку заходу було сформовано, в тому числі так званим «Планом Даллеса». Існування цього плану не доведено.