У Швеції вирішили розкидати в парку курячий послід, щоб зірвати святкування Вальпургієвої ночі

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У шведському місті Лунд влада вирішила розкидати тонну курячого посліду в головному парку, щоб завадити місцевим жителям зібратися там на масові гуляння у Вальпургієву ніч. Про це пише BBC.

Влада вирішила вдатися до такого кроку через побоювання, що жителі не дослухаються до рекомендацій залишатися вдома та дотримуватися карантину. Зазвичай, у Вальпургієву ніч збираються до 30 тисяч людей.

«Сидіти в парку, де пахне курячим послідом, не дуже приємний досвід. Утім, це добре для газонів, оскільки курячий послід містить багато фосфору й азоту, тож ми отримаємо справді хороший парк для літнього сезону», — написав голова міської ради Філіп Сандберг.

Сандберг закликав людей приїжджати на святкування вже наступного року.

  • Шведський уряд не запроваджував жорсткі карантинні обмеження через коронавірус, але заборонив масові зібрання за участі понад 50 осіб.
  • Влада іспанського курорту Саара-де-лос-Атунес вирішила помити пляжі хлоркою, перш ніж пустити на них дітей, які шість тижнів сиділи на карантині. За словами місцевих волонтерів екологічного руху, це знищило всіх тварин, які за час карантину встигли облюбувати пляжи.